Criterium Gammelsø

Criterium Gammelsø

Criterium - the essence of cycling. 

Små korte criteriums er ofte den hårdeste og reneste form for cykelsport der findes. Der køres typisk på en kort rundstrækning med skarpe sving og masser af accelerationer. Det stiller store krav til både fysik og teknik, da løbene typisk afvikles over en time + 5 omgange. 

Fredag den 23. august var Club HASENJAGD inviteret til Criterium Gammelsø i Odense centrum. Løbet var arrangeret af Storms Cycling Club, en af Club HASENJAGD's venskabsklubber. Det var en oplevelse vi sent glemmer.

Vejret var godt og solen stod højt på himlen. Temperaturen sagde 25 grader og stemningen var i top omkring det gamle pakhus. Der var fuldt hus, glade mennesker og højt musik. De perfekte rammer for et kort og hårdt ræs. Race Director Rasmus gav en kort briefing omkring reglerne inden start. 

Hos Club HASENJAGD var vi klar. numrene blev pinned og efter en god omgang opvarmning stod vi klar på stregen. De andre ryttere var ukendte for os, så vi var spændte på niveauet. Starten gik, og der blev lagt hårdt ud. Der blev angrebet i højre og venstre, og farten var høj. Efter 3 omgange slipper en gruppe på 5 rytter fri, hvor både Rasmus og Morten sidder. Feltet holder gruppen i kort snor de næste 20 minutter, hvorefter gruppen for overtaget og kører væk. 

Undervejs er der indlagte spurter. Det er med til at gøre løbet ekstra hårdt, da der er præmier på stregen at køre om. Rasmus og Morten koncentrerer sig blot om sejren. Da der mangler 20 minutter forsøger Rasmus et soloforsøg. Gruppen vil dog ikke slippe ham og han bliver halet ind igen. Da der mangler 10 minutter slipper Morten tilfældigt væk, men heller ikke dette forsøg lykkedes. 

Det hele ender med at blive samlet på sidste omgang, og skal derfor afgøres i en spurt. Rasmus holder farten høj, så angreb kan undgås. Rundstrækningen har to tekniske 180 graders sving, hvor det ene ligger 150m fra stregen. Det handler derfor om at komme først rundt i det sidste sving. Det lykkedes Morten at slippe rundt som første mand, men farten er for høj og to af de andre ryttere slipper indenom. Alligevel lykkedes det Morten at spurte sig til 2. pladsen og Rasmus triller over stregen som nummer fem. 

Efter løbet var der præmieoverrækkelse udenfor det gamle pakhus. Club HASENJAGD takker Storms Cycling Club for et fantastisk flot arrangement. Rasmus Race Director gjorde det godt. Vi kommer helt sikkert igen.

 

Arrangementet blev efterfølgende fejret i Storms Pakhus, som ligger centralt i Odense. Et virkelig hyggeligt og vellykket streetfood projekt, vi kommer helt sikkert igen.