Trine Schmidt

Trine Schmidt

På vores vej møder vi mange rigtig interessante personligheder og atleter. Trine har mange set på banen i nationaldragten, men vi har fået lov at stille hende en række spørgsmål. 

Bedste resultat?

Landsholdsregi? 

På papiret er det mit VM sølv i pointløb fra Manchester 2008 - men følelsesmæssigt er det mit dobbelte EM guld i pointløb og scratch fra 2017 , som kom blot et år efter mit comeback til cykelsporten. Dér beviste jeg overfor mig selv, at jeg stadig kan være med på top niveau efter 5 års fravær fra den tohjulede.

Klub/Landevej?

DM guld i enkeltstart 2007  - jeg har ikke mange sejre på landevejen, hvor jeg typisk har fungeret som vandbærer og arbejdshest :-)

Bedste træningsråd? 

Intervaller og watt

- Jeg synes det kan være rigtig motiverende at køre efter watt i mine intervaller - og det er helt sikkert et verdensklasse redskab hvis du arbejder målrettet hen mod et mål. Jeg ville helst ikke undvære det i min hverdag og i jagten mod mine mål. Når det er sagt, så kan man sagtens klare sig uden wattmåler, hvis man kører for hobbyens skyld. Træning er ikke så kompliceret, og handler i bund og grund om at cykle og lytte på sin krop. Hvis du puster og mærker hjertet slår, så træner du dit kredsløb og kommer i bedre form! Når jeg træner folk, så elsker jeg at lave fartlege i form af mini cykelløb, skiltespurter, rulleskift, enkeltstarter og "giv den fuld skrald" på alle bakker. Det er hammer god træning - og træning skal jo være sjovt!

Små hjælpeøvelser, styrketræning og udstræk?

Styrketræning er altid godt. Jeg skal ærligt sige, at jeg synes det er enormt kedeligt at træne med vægte i et center - det er bare ikke mig. Derfor forsøger jeg at gøre det så enkelt som muligt. Husk, det er bedre at lave lidt effektiv styrketræning, end ingenting. Så jeg holder mig til 3-4 øveler to til tre gange om ugen. Fokuser på mave og ryg og supplér evt. med lidt benøvelser. Man kommer langt med hjemmetræning!

Hvad er god kvalitet for dig?

God kvalitet er kombinationen af komfort og lækkert design - derfor kører jeg med glæde i strømper fra PÉVÈLO. Farverne faldner aldrig, de er lækre at have på og jeg kan vælge klassiske rene strømper uden logo på - eller hvis humøret er til det, så tager jeg den lille hare med på træning :-)


Hvilke sponsorer har du og hvad hjælper de dig med?

Salling fondens støtte til Team Danmark er min største "sponsor". Uden deres bidrag til elitesporten havde jeg ingen indkomst. Nu får jeg et stipendie som jeg lige akkurat nogenlunde kan leve af.  Jeg har ikke andre deciderede økonomiske sponsorer, men modtager hjælp til træning og bikefitting etc. via www.Peakpower.dk og jeg modtager gear og grej fra Velocencept / SRM Power og Bak Optics, Derudover er jeg ambassadør for Pas Normal Studios og Continental.


Hvad drømmer du om at vinde? 

OL Guld :-)

 

Vi håber drømmen lykkedes for Trine, læs mere om hende og hendes liv på www.meerno.dk