Bæredygtighed

Samfunds- og Miljøpåvirkning

Vi elsker at nyde den flotte rene natur, hvad enten det er i løbesko eller på vores cykler. Der er i disse tider et stort fokus på tøjbranchens negative miljøaftryk, samt de kemiske stoffer forbundet med tøjproduktion.

Disse tanker spreder sig ud i alle kroge af firmaet, derfor bruger vi kun materialer og fremstillingsprocesser der skåner samfundet mest muligt. Garnet som bruges til strømperne er Oekotex® certificeret og fremstillingsprocesson er  Bluesign® certificeret. Vi bestræber os på at sætte så lille et aftryk på kloden som muligt, så vores fremstillinger laves i størrelser, som vi ved vi kan sælge. Vi vil hellere risikere perioder med udsolgte modeller, end at ende med produkter der aldrig bliver solgt. 

.

OEKO-TEX® Certificering

STANDARD 100 by OEKO-TEX®  er produktmærket med tilnavnet TILTRO TIL TEKSTILER, der kan sættes på produkter der lever op til de krav der er fastsat i standarden.

  • Et produktmærke som sikrer at alle komponenter af et mærket produkt er testet for skadelige stoffer fx en sparkedragt som indeholder stof, sytråd, lynlås, bånd, og isyningsmærker.
  • En frivillig certificerings- og mærkningsordning med fire produktklasser, der har hver sine krav til indhold af skadelige stoffer.
  • En standard som er langt mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU (REACH) og derfor et godt redskab til at sikre overholdelse af lovkrav for skadelig kemi i produkter.
  • Verdens førende mærkning for tekstiler og tekstillignende produkter (også halvfabrikata) der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer.

 


Bluesign® Certificering

Bluesign® certificatet sikrer at alle materialer er fremstillet i en produktion med nogle høje miljørigtige metoder. 

Vores produkter indeholder derfor ingen farlige kemikalier for mennesker eller miljøet. Fremstillingen anvender kun miljø- og kemikalie rigtige fremstillingsmetoder i overensstemmelse med reglerne for bluesign® certificeringen.